ΕΥΖην

$243.000 πωλήθηκε το φόρεμα που φόρεσε η Amy Winehouse στην τελευταία της συναυλία


Το φόρεμα που φόρεσε η Amy Winehouse στην τελευταία της συναυλία πωλήθηκε στην τιμή των 243.000 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από το ίδρυμα που δημιούργησαν οι γονείς της.

Η αείμνηστη τραγουδίστρια-τραγουδοποιός φόρεσε το μίνι εξώπλατο φόρεμα στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα προτού φύγει από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Το φόρεμα πωλήθηκε σε τιμή 16 φορές πάνω από την αρχική εκτιμώμενη αξία στη δημοπρασία του Julien's Auctions στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το BBC News.

Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία, από την οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ήταν μια κόκκινη δερμάτινη τσάντα Moschino σε σχήμα καρδιάς, την οποία η τραγουδίστρια κράτησε το 2007 στην τελετή απονομής των BRIT Awards, τη χρονιά που πήρε μαζί της τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερη Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνης και Καλύτερο Βρετανικό Άλμπουμ για το «Back To Black».

Η τσάντα πωλήθηκε 204.800 δολάρια, σε τιμή 13 φορές πάνω από την εκτιμώμενη και ένα φόρεμα Dolce & Gabbana 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την ενδεικτική αξία.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων θα διοχετευθούν στο ίδρυμα Amy Winehouse, το οποίο στηρίζει νέους με προβλήματα εθισμού.

Κάποια από τα αναμνηστικά θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Amy: Beyond The Stage» στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου έως τις 26 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα παραδοθούν στους συλλέκτες που τα αγόρασαν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα