Χρηστικά

Αδήλωτα τετραγωνικά: Στον «αέρα» η πλατφόρμα – Τι ισχύει με πρόστιμα και προσαυξήσεις


Στον αέρα βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών και αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχει χρησιμοποιήσει τη σχετική ρύθμιση το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται επί της ουσίας για μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία μάλιστα δεν συνοδεύεται από μεγάλες και δυσβάσταχτες αναδρομικές χρεώσεις.

Η νέα ευκαιρία αφορά σε περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είτε αγνόησαν είτε δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες προθεσμίες και μπορούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου να κλείσουν την εκκρεμότητα.

Ωστόσο, όσοι υποβάλουν δηλώσεις και αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους στους δήμους, όπως αυτός είναι ήδη δηλωμένος στο Ε9 της Εφορίας θα απαλλαγούν πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων (που φθάνουν μέχρι και το 200%) για χρονικές περιόδους πριν από το 2020.

Όμως, η υποβολή της δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών συνοδεύεται με προσαύξηση 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα