Δικές της μετοχές συνολικής αξίας 4,3 εκατ. ευρώ μοίρασε δωρεάν η Aegean σε διευθυντικά στελέχη της, μέλη του ΔΣ και εργαζομένους της, ως επιβράβευση για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων.
Οι μετοχές μοιράστηκαν με δύο διαφορετικά προγράμματα που είχαν εγκριθεί σε Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων.
Ειδικότερα, σε ανώτατα διευθυντικά στελέχη και στο προσωπικό της εταιρείας μεταβιβάστηκαν χθες δωρεάν με εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές 233.670 ίδιες μετοχές. Η συνολική αξία τους ήταν 2,76 εκατ. ευρώ βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής στις 30.04.2025 (11,80 ευρώ).
Επιπλέον 130.100 μετοχές συνολικής αξίας 1,53 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε υλοποίηση άλλου προγράμματος επιβράβευσης. Οι αποδέκτες έχουν υποχρέωση να διακρατήσουν τις μετοχές τουλάχιστον 24 μήνες.
Μετά τη διανομή αυτών των πακέτων η Aegean έχει ακόμη στο χαρτοφυλάκιο της 455.730 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,51% του συνολικού αριθμού μετοχών της.