Αγορές

Αγωνία στις αγορές μετά τη “βουτιά” της Wall Street


 Εντονη ανησυχία επικρατεί στις αγορές, μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street, όπου ο Dow Jones έχασε 1,99% και ο S&P-500 υποχώρησε κατά 3,20%, ενώ ο Nasdaq βυθίστηκε στο -4,29%!

Αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων φοβούνται συνέχιση των πιέσεων, που μπορεί να δημιουργήσουν αυτοτροφοδοτούμενη καθοδική δυναμική, ενισχύοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ντόμινο και καθιστώντας “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” τους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Με ενδιαφέρον και αγωνία αναμένεται τώρα το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που θα ξεκινήσουν πιθανότατα με κεκτημένη ταχύτητα, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες – μιά εικόνα που θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση του ψυχολογικού κλίματος και απροθυμία ανάληψης ρίσκου.
 Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται ότι θα κινηθεί και το ΧΑ, που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε καθοδική τροχιά τις τελευταίες μέρες.

Αντιφατικά τα μηνύματα από τις ασιατικές αγορές.  Θετική η αντίδραση στα κινέζικα χρηματιστήρια, όπου οι βασικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο έως και 1%. Μεγάλες απώλειες στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3% και στο Τόκιο (Nikkei -1,05%).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα