Επιχειρήσεις

Αγόρασε η BriQ το «Plaza Hotel» στη Σκιάθο


Στις 3 Μαρτίου 2020, η  BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. προχώρησε στην αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο Plaza” στην Καναπίτσα της Σκιάθου. Το ξενοδοχείο “Plaza” βρίσκεται στην παραλία της Καναπίτσας και απέχει 8 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου και το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το ξενοδοχείο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι 3* με δυναμικότητα 79 δωματίων και συνολική επιφάνεια 3.888 τ.μ.. Το συγκρότημα διαθέτει 2 πισίνες, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και είναι κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τ.μ.

Η Εταιρεία υπέγραψε την μίσθωση του ακινήτου στην Hotel Keys Μ.Α.Ε., θυγατρική της HotelBrain Α.Ε. Το  συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου ανέρχεται σε €3.500.000. Η Εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020.

Με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής  αξίας περίπου € 20 εκ. και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά  (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό‐κατασκευή).

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό €20,3 εκ. από τα καθαρά κεφάλαια της αύξησης ποσού € 48,4 εκ. (εξαιρουμένων των εξόδων της αύξησης) για την αγορά 9 ακινήτων.

H Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε ξενοδοχεία σε προορισμούς με ώριμο τουριστικό προϊόν όπως είναι η Σκιάθος που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως. Η συγκεκριμένη επένδυση αποφέρει ικανοποιητική ετήσια απόδοση στα κεφάλαια των μετόχων μας και παρέχει τη δυνατότητα υπεραξίας στον μέλλον».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις