Ανοδικά κινούνται οι τιμές στα σαρακοστιανά, αλλά και στο κρέας ενόψει Πάσχα, με τους καταναλωτές να έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα αγοράς για τα εδέσματα του τραπεζιού τους.
Ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας στον Πειραιά, Νίκος Κατσιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των ψαριών και των θαλασσινών ενόψει Σαρακοστής.
«Εδώ όταν έχουμε πολλά ψάρια οι τιμές είναι "τζάμπα", όταν έχουμε λίγα ψάρια, οι τιμές είναι υψηλές. Για σήμερα μπορεί ο κόσμος να πάει στα ιχθυοπωλεία και να αγοράσει μαριδάκι και γόπα γιατί σήμερα είναι τα πιο φθηνά. Να μην κυνηγάμε τα ψάρια όταν είναι ακριβά, να απολαμβάνουμε το ψαράκι με λογική, καλή παρέα και το…τσιπουράκι μας», είπε αρχικά.
«Οι παραγωγοί έχουν πάρει πάνω τους όλο το κόστος, και λέμε για τα ψάρια και όχι τα σαρακοστιανά που θα ξεκινήσουν να έχουν ζήτηση. Δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές πχ ο γαύρος την μία βδομάδα να είναι 4 ευρώ/κιλό, ενώ την άλλη μπορεί να είναι 7 ευρώ/κιλό. Τα ψάρια μας τιμές εδώ είναι αυτή που σας λέω, δν γνωρίζω έξω. Να υπενθυμίσουμε πως είναι μόνο για επαγγελματίες η Ιχθυόσκαλα για να τα πουλήσουν. Είμαστε κάθε μέρα 1.400 άτομα και είμαστε σε ετοιμότητα να προμηθεύσουμε όλη την αττική με ψάρι», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιώτης.
Για τα φρέσκα σαρακοστιανά (όχι εισαγόμενα)
Το χταπόδι κινείται περίπου στο 10% συν-πλην σε σχέση με πέρσι, και υπάρχει επάρκεια.
Η γαρίδα η μικρή (όχι το νούμερο 1 και το 2 που είναι εισαγόμενα) κινείται από 3-6 ευρώ/κιλό ανάλογα με το μέγεθος.
Ενδεχομένως να υπάρχει ένα θέμα με τις γυαλιστερές καθώς δεν υπάρχει ποσότητα και θα υπάρχει αύξηση. Οι καταναλωτές να προσέχουν να μην τρώνε πολλές γυαλιστερές. Πρέπει να το δοκιμάσουν πρώτα αν κινείται, ρίχνοντας λεμόνι.