Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Δίνει ακίνητα, παίρνει συμμετοχές -Αποκτά 5% της Prodea


 Εγκαταλείποντας τον ρόλο του μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων που είχαν παραδοσιακά όλες οι ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank γίνεται μεγαλοεπενδυτής του real estate, με στόχο να μεγιστοποιήσει τα οικονομικά οφέλη από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της και  από την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς.

Αντί να κατέχει ακίνητα, προτιμά να τα εισφέρει/μεταβιβάσει σε εταιρείες real estate και ακίνητης περιουσίας, παίρνοντας ως αντάλλαγμα μετρητά και στρατηγική συμμετοχή.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με το project Skyline που αφορά την πώληση-εισφορά 573 ακινήτων του ομίλου Alpha σε νέο επιχειρηματικό σχήμα, όπου η τράπεζα θα έχει 35%, ενώ το 65% θα ελέγχουν μέσω κοινοπραξίας οι εισηγμένες εταιρείες Dimand και Premia.

Η επόμενη κίνηση στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι επενδυτική και θα συνδυαστεί με πώληση-εισφορά ακινήτων. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Εφης Καραγιώργου στο Mononews και με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τραπεζικές πηγές, η Alpha Bank αποκτά κάτι λιγότερο από 5% της εισηγμένης εταιρείας ακίνητης περιουσίας Prodea, η οποία μεταξύ άλλων κατέχει και πολλά ακίνητα πρώην ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αυτή η στρατηγική συμμετοχή θα αποκτηθεί με καταβολή μετρητών ή/και με εισφορά ακινήτων που θ συνδυαστεί με αντίστοιχη ΑΜΚ υπέρ του στρατηγικού επενδυτή (Alpha Bank).

Κατά τις εκτιμήσεις αναλυτών που παρακολουθούν την πορεία της Alpha  και την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της,η κίνηση αυτή θα είναι επωφελής, αποφέροντας στην τράπεζα σημαντικά έσοδα/κέρδη από μερίσματα και υπεραξίες σε βάθος λίγων ετών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα