Αγορές

Άνοδος στη Wall - Σχεδόν 300 μονάδες πάνω ο Nasdaq


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ η παραλλαγή Όμικρον της covid-19 βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το στέλεχος που πρόσφατα ανακαλύφθηκε. Νοτιοαφρικανή γιατρός, από τους πρώτους που υποπτεύθηκε την ύπαρξη διαφορετικού στελέχους κορονοϊού μεταξύ των ασθενών, δήλωσε χθες ότι τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον είναι έως τώρα ήπια και μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Η παραλλαγή έχει εντοπιστεί ήδη σε τουλάχιστον 12 άλλες χώρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2 ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια. Οι εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια κατά της covid-19 έχουν ανακοινώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την Όμικρον

Παράλληλα, υπάρχουν εικασίες ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ ίσως αναστείλει την αύξηση της παραγωγής ως απάντηση στην εξάπλωση της Όμικρον.

Aυξήθηκαν οι επικείμενες αγορές κατοικίας, κατά τον Οκτώβριο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Τα υπογεγραμμένα συμβόλαια για υφιστάμενες κατοικίες, οι λεγόμενες επικείμενες πωλήσεις, ενισχύθηκαν κατά 7,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNBC, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020. Αναλυτές της Wall Street περίμεναν πως  οι πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές της Deutsche Telekom, της Vodafone, αλλά και άλλων έντεκα μεγάλων ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιριών, ανέφεραν πως οι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ θα πρέπει να καλύψουν ένα μέρος του οικονομικού κόστους για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών δικτύων, καθώς τα χρησιμοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Παραιτήθηκε από τη θέση του CEO του Twitter, ο Τζακ Ντόρσεϊ. Ο ίδιος τόνισε: «Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter διότι πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει χωρίς τους ιδρυτές της». Ο Ντόρσεϊ θα μείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να λήξει η θητεία του στη συνέλευση των μετοχών του 2022. Καθήκοντα CEO θα αναλάβει ο, μέχρι πρότινος CTO του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ. Ο Ντόρσεϊ είναι επίσης επικεφαλής της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών Square.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιδίωξε σήμερα να καθησυχάσει τους Αμερικανούς ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν τη νέα παραλλαγή Όμικρον και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για πανικό» μπροστά στην εξάπλωσή της, σε μια ομιλία που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,135.78 μονάδες, με κέρδη 0.68%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,651.7 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.24%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 15,782.8 μονάδες, με άνοδο 1.88%.

Tο συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έπεσε 2,90 δολ. ή 0,2% και διαμορφώθηκε στα 1.785,20 δολ. ανά ουγγιά.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου αυξήθηκε 1,80 δολ. ή 2,6% και έκλεισε στα 69,95 δολ. ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις