Τράπεζες

Attica Bank: 222/1000 μετοχές, χωρίς κίνητρο -Θα αυξηθεί το ποσοστό του ΤΧΣ


Στο ΤΧΣ και στους άλλους βασικούς μετόχους (ΤΜΕΔΕ, Ellington) θα περιέλθουν κατά πάσα πιθανότητα οι 271.448.946 νέες μετοχές που θα εκδώσει η Attica Bank, μετατρέποντας σε μετοχές ισάριθμα warrants τα οποία παραχώρησε στο Δημόσιο κατ' εφαρμογή των διατάξεων περί αναβαλλόμενου φόρου.

Τα warrants θα διατεθούν κατά προτίμηση στους υφιστάμενους μετόχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τελικά περίπου 222 νέες ανά 1.000 υφιστάμενες μετοχές.

Ομως η τιμή διάθεσης (0,08406 ευρώ) είναι ελαφρώς υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής. Δεν υπάρχει συνεπώς κίνητρο για τους μικρομετόχους – άρα τα warrants (και οι αντίστοιχες νέες μετοχές) θα καταλήξουν στο ΤΧΣ

 Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι τίτλοι θα προσφερθούν στους μετόχους της Τράπεζας, σε προθεσμία την οποία θα ανακοινώσει η Τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
 Εν συνεχεία θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση για μικρό χρονικό διάστημα και τελικά θα μετατραπούν αυτόματα σε μετοχές της Attica Bank.
 Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνολικός αριθμός μετοχών της τράπεζας θα αυξηθεί από  1.224.229.445 σε 1.495.678.391. Παράλληλα θα διαφοροποιηθεί η μετοχική σύνθεση, με αύξηση του ποσοστού του ΤΧΣ και -ενδεχομένως – των άλλων δύο βασικών μετόχων

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα