Cars Electric

Η BYD σχεδιάζει να ενταχθεί στη Formula 1 για να ανταγωνιστεί τις Ferrari και McLaren


Η BYD εξετάζει την είσοδό της στη Formula 1 για να ανταγωνιστεί ομάδες όπως Ferrari και McLaren, καθώς η νέα εποχή της F1 γίνεται όλο και πιο ηλεκτρική.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στη Formula 1, με στόχο να αναμετρηθεί με ιστορικές ομάδες όπως η Scuderia Ferrari και η McLaren. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο βασικός στόχος της εταιρείας, είναι να ενισχύσει την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του brand της, τη στιγμή που επεκτείνει επιθετικά τις πωλήσεις της σε διεθνείς αγορές.

Από τα θερμικά αυτοκίνητα στα ηλεκτρικά

Η BYD έκανε ένα καθοριστικό βήμα το 2022, όταν ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά την παραγωγή αυτοκινήτων, με αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης. Από τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, η εταιρεία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα, είτε πλήρως ηλεκτρικά (BEV), είτε plug-in υβριδικά (PHEV). Η πιθανή είσοδος της εταιρείας στην Formula 1, θα αποτελούσε ακόμη μία ένδειξη της αυξανόμενης παρουσίας νέων κατασκευαστών στο άθλημα. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Cadillac με την υποστήριξη της General Motors, έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα στο carselectric.gr

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις