Ενέργεια

Cenergy-Orsted πάνε μαζί στις ΗΠΑ - Επεται μετοχική συνεργασία


Ανοίγει ο δρόμος για το κυοφορούμενο deal μεταξύ της Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο και της δανέζικης Orsted, που περιλαμβάνει κοινές επενδύσεις και επιχειρηματική συνεργασία στον κλάδο καλωδίων, με επιστέγασμα τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος ή/και μετοχική συμμετοχή του δανέζικου ομίλου στον ελληνικό.

Πρώτο βήμα σε αυτή τη συνεργασία θα είναι η δημιουργία κοινού επιχειρηματικού σχήματος στις ΗΠΑ, που θα εγκαταστήσει υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα κατασκευής υποβρύχιων καλωδίων. Η προϋπόθεση που είχε τεθεί καλύπτεται πλέον, καθώς η Orsted,κέρδισε τη σύμβαση-μαμούθ για την κατασκευή θαλάσσιου αιολικού πάρκου ισχύος 846 Mw στην Πολιτεία Maryland.

Ο δανέζικος όμιλος γνωστοποίησε το "καλό νέο" στην ιστοσελίδα του, επισημαίνοντας ότι έχει αναλάβει δέσμευση για τη δημιουργία πλήρως καθετοποιημένης μονάδας υποβρύχιων καλωδίων στη συγκεκριμένη Πολιτεία, σε συνεργασία με την Cenergy.

Το νέο βιομηχανικό συγκρότημα θα έχει εξασφαλισμένες μεγάλες πωλήσεις στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, καθώς η Orsted έχει αναλάβει την κατασκευή πολλών ενεργειακών μονάδων στις ΗΠΑ και θα χρειασθεί μεγάλες ποσότητες καλωδίων. Μέρος των αναγκών ενδέχεται να καλυφθούν από την Cenergy.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα