Επιχειρήσεις

Certa Farms: Προσφυγή Δομαζάκη κατά της συμφωνίας εξυγίανσης


Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ μεταξύ πρώην μεγαλομετόχων και νέων ιδιοκτητών της εισηγμένης εταιρείας αλλαντικών Creta Farms.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου με την οποία είχε επικυρωθεί η Συμφωνία Εξυγίανσης και Μεταβίβασης της Certa Farms στην Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι οι εμφανιζόμενοι ως επενδυτές (Impala Invest - Δημήτρης Βιντζηλαίος) δεν έχουν διαθέσει κανένα κεφάλαιο για τη στήριξη της εταιρείας, η οποία λειτουργεί με συνεχώς συρρικνούμενο προσωπικό, πουλάει προϊόντα "όσο-όσο" και δεν πληρώνει υποχρεώσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι υποχρεώσεις της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο κ. Δομαζάκης αναφέρει ότι "σε διάστημα μόλις 11 μηνών έχουν υπερδιπλασιαστεί οι οφειλές προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, ενώ οι μισοί εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν απολυθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις".

Υποστηρίζει ακόμη ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου να επικυρώσει τη Συμφωνία Εξυγίανσης, στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία: Στον πίνακα πιστωτών σκοπίμως δεν περιελήφθη δική του επιβεβαιωμένη απαίτηση έναντι της εταιρείας".

Ο κ. Δομαζάκης τονίζει επίσης στην ανακοίνωση του:

"Δυστυχώς, όλες οι επιφυλάξεις μου, όλοι μου οι φόβοι και όλα τα σοβαρά γεγονότα τα οποία έχω καταγγείλει ήδη αρμοδίως, έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Η περιουσία της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ παραδόθηκε χωρίς στοιχειώδη έλεγχο φερεγγυότητας σε πρόσωπα που εξαρχής ήταν γνωστό ότι δεν είχαν δυνατότητα να την στηρίξουν έστω και στο ελάχιστο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός υπήρξαν ψευδείς παραστάσεις προς πάσα Αρχή, ακόμη και παραπλάνηση στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο”.

Σε άλλο σημείο σημειώνει: "όσοι συμμετείχαν στο ανοσιούργημα της διάλυσης μιας υγιούς, εύρωστης και παραγωγικής ελληνικής εταιρείας, στην οποία εργάζονταν 860 εργαζόμενοι και η οποία κατέβαλε κάθε χρόνο τεράστια χρηματικά ποσά προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τις τράπεζες, ας γνωρίζουν ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους."

Η αίτηση του κ. Δομαζάκη για ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου, θα συζητηθεί στις 5 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης