Πολιτική

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης


Την ημερομηνία εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι κάλπες θα στηθούν στις 21 Μαϊου.

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί, είπε ο πρωθυπουργός. «Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου»

Με τη δήλωση του πρωθυπουργού και τη γνωστοποίηση της ημερομηνίας προσφυγής στις κάλπες τερματίζεται μιά μακρά περίοδος αναμονής και αβεβαιότητας. Η εκλογική μάχη μπαίνει στην τελική ευθεία, ενώ παράλληλα θα ενταθούν οι υπόγειες διεργασίες για μετεκλογικές συνεργασίες.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα γνωστά "τρομολαγνικά" σενάρια ακυβερνησίας εξαιτίας της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι όπου ισχύει αυτό το εκλογικό σύστημα οι χώρες αδυνατούν να κυβερνηθούν.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, είπε ότι «έχουμε χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής. Να εξηγούμε ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό».

• Περισσότερα σε λίγο

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις