Επιχειρήσεις

Εκτός προστασίας η Folli Follie – Ορατή η πτώχευση!


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα προστασίας της FF

Ντόμινο δυσμενών εξελίξεων που υπό προϋποθέσεις δύναται να οδηγήσει και σε οριστικό λουκέτο της Folli Follie, ενεργοποιεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο απέρριψε το αίτημα για προσωρινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της. 

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, άναψε «κόκκινο» στην προ ημερών αίτηση της FF, για υπαγωγή στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η εταιρεία μένει χωρίς «δίχτυ» προστασίας απέναντι στους πιστωτές και εκτιμάται ότι έρθει αντιμέτωπη με ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων. Τα δεδομένα αλλάζουν επί τα χείρω για την Folli Follie, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το δικαστικό «χαστούκι» και να βρει ένα νέο σχέδιο νομικής προστασίας, που θα της επιτρέψει να κρατήσει «ζωντανό» το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Χωρίς τη νομική προστασία, ωστόσο, η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου φαντάζει απίθανη και ως τούτου οι ιθύνοντες της Folli Follie εξετάζουν λύσεις, προκειμένου να βάλουν «φραγμό» - να αποκρούσουν το αναμενόμενο «τσουνάμι» δικαστικών διεκδικήσεων.

Ως γνωστό, κατά της αίτησης προστασίας της FF από τους πιστωτές της, τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και ο ΕΦΚΑ. Η Folli Follie είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση του 53,6% των ομολογιούχων πιστωτών και των εργαζομένων της, που τάχθηκαν υπέρ της αίτησης.

Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης

Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνων, είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το σχέδιο τριετούς αναδιάρθρωσης που εκπόνησαν οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ομίλου, προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 Α του Πτωχευτικού. 

Το σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2021 και προβλέπει τον διαχωρισμό των ασιατικών και ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για απόσυρση του σήματος Folli Follie και Links of London από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Σιγκαπούρη, Γκουάμ, Χαβάη και Κορέα, για διατήρησή του σε Ελλάδα, Κύπρο και Αυστραλία, όπως επίσης και για επαναλανσάρισμα σε Κίνα και Ιαπωνία.

Επίσης, βασικός άξονας-ζητούμενο του σχεδίου είναι η ύπαρξη ενδιάμεσης χρηματοδότησης (εύρεση χρηματοδότη), καθώς επίσης και η ρευστοποίηση συμμετοχών και ακινήτων.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα