Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ-Αβαξ κερδίζουν σύμβαση 320 εκατ. στην Ψυττάλεια


Μία νέα αποδοτική σύμβαση εξασφαλίζει ο όμιλος Ελλάκτωρ, που προσπαθεί να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις του και να επανέλθει σε κερδοφορία: Μέσω της θυγατρικής Ακτωρ, σε κοινοπραξία με τις κατασκευαστικές Αβαξ και ΕΡΓΟΤΕΜ, θα αναλάβει τη λειτουργία-διαχείριση-συντήρηση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ψυττάλεια, με συμβατική αμοιβή 320 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια.

Η επίσημη ανακήρυξη της κοινοπραξίας σε μειοδότη και η ανάθεση της σύμβασης αναμένεται ότι θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς  εβδομάδες.

Το πράσινο φως δόθηκε  από το ΣτΕ, που απεφάνθη ότι η μόνη αποδεκτή προσφορά είναι της κοινοπραξίας Ακτωρ-Αβαξ- ΕΡΓΟΤΕΜ, απορρίπτοντας τς προσφυγές άλλων διεκδικητών.
 Επισημαίνεται ότι τη σύμβαση διεκδικούσαν επίσης οι κοινοπραξίες των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ιντρακάτ με τη γαλλική Suez και του ομίλου Μυτιληναίου με την κατασκευαστική «Κωνσταντινίδης».

Και έξωθεν παρεμβάσεις

Με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου λύεται ο γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί με τις αλλεπάλληλες ενστάσεις και προσφυγές  των διεκδικητών της σύμβασης.

Πέραν του δικαστικού σίριαλ, η μάχη των διεκδικητών είχε προεκτάσεις ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς η γαλλική κυβέρνηση παρενέβη και άσκησε πιέσεις για να μη μείνει “εκτός νυμφώνος" η Suez.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα