Ενέργεια

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ το σχέδιο διάσπασης - Ποια τα επόμενα βήματα


Η Γενική Συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων έδωσε την έγκρισή της - όπως άλλωστε αναμενόταν- για την απόσχιση του κλάδου διύλισης πετρελαιοειδών και πετροχημικών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η διοίκηση των ΕΛΠΑ, εντός του Ιανουαρίου 2022 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διάσπασης της μητρικής εταιρίας του ομίλου και η ίδρυση της νέας θυγατρικής εταιρίας η «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία Διύλισής Εφοδιασμού και Πωλήσεων Πετρελαιοειδών και Πετροχημικών» με διακριτικό τίτλο «Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ ΑΕ».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο μετασχηματισμός των Ελληνικών Πετρελαίων σε εταιρεία συμμετοχών που θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Το επόμενο βήμα των ΕΛΠΕ, όπως έχουν τονίσει οι διοικούντες του ομίλου, είναι η στροφή στην «πράσινη» ενέργεια και δη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επίσης εντός του 2022, όπως έχει προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης ο όμιλος θα καταβάλει μέρισμα στους μετόχους για τη φετινή χρήση, το οποίο θα είναι σημαντικού μεγέθους.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΕΛΠΕ