Τουρισμός

Ελβετία: Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία μειώθηκε 26%


Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ελβετικά ξενοδοχεία μειώθηκε κατά 26,4% κατά την περίοδο του χειμώνα όπως ανακοίνωσε σήμερα τη ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (OFS), λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης από ξένους τουρίστες.

Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, περιορίστηκε σε 9,4 εκατ., καταγράφοντας μείωση άνω του ενός τετάρτου, ανέφερε η OFS σε ανακοίνωση.

Η ζήτηση από το εξωτερικό κατέγραψε βουτιά κατά 70,1% σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, της οποίας η διάρκεια περικόπηκε με την πρώτη καραντίνα και το πάγωμα των ταξιδιών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020.

Η ζήτηση από Ελβετούς πελάτες, αντ’ αυτού, αυξήθηκε κατά 16,5%, ανακάμπτοντας κυρίως στο Τιτσίνο, το ιταλόφωνο καντόνι στα νότια της χώρας που βρίσκεται μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των Ελβετών για εκδρομές και διακοπές στη χώρα. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στο καντόνι αυτό αυξήθηκε κατά 88,4% κατά την περίοδο του χειμώνα.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, ωστόσο, μειώθηκε σε όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής κατά την οποία τα ξενοδοχεία είναι συνήθως γεμάτα χάρη στους ξένους τουρίστες που έρχονται για τις πίστες τους σκι αλλά επίσης και χάρη σε μεγάλες εκδηλώσεις και εμπορικές εκθέσεις.

Μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν λόγω των υγειονομικών περιορισμών της πανδημίας, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη. Η έκθεση ωρολογοποιίας της Γενεύης έγινε μέσω Διαδικτύου.