ΕΥΖην

Ένα ZX8000, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή πορσελάνης Meissen


Με πασίγνωστη εταιρεία αθλητικών υποδημάτων συνεργάστηκε η Meissen, ο παλαιότερος κατασκευαστής πορσελάνης στη Γηραιά Ήπειρο, για να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό έργο τέχνης:

το φιλοτεχνημένο στο χέρι ζευγάρι υποδημάτων ZX8000, από δέρμα ύψιστης ποιότητας και ζωγραφισμένο στο χέρι από τους τεχνίτες της Meissen, βάρους 950 γραμμαρίων, συναρμολογήθηκε με κόπο σε διάστημα έξι μηνών.

Στο έργο τέχνης συναντιούνται το βάζο «Krater» της Meissen και το πρωτότυπο ζευγάρι υποδημάτων ZX8000 της γερμανικής εταιρείας αθλητικών υποδημάτων.

Το «Krater» πρωτοσχεδιάστηκε το 1856, και ενώνει μια σειρά στυλ διακόσμησης και τεχνικών από όλη τη διαδρομή 310 ετών του φημισμένου κατασκευαστή πορσελάνης. Το μοντέλο του αθλητικού υποδήματος ZX8000 που προέκυψε από τη συνεργασία είναι διακοσμημένο με 15 από τα 130 διακοσμητικά μοτίβα του «Krater». Κάθε ένα από τα 15 αυτά μοτίβα, με μέγιστη φροντίδα και ακρίβεια αναδημιουργήθηκε από τέσσερις διαφορετικούς ζωγράφους σε τρία διαφορετικά τμήματα της Meissen.
 
Το προϊόν της συνεργασίας δημοπρατήθηκε στου Sotheby's – η δημοπρασία έλαβε χώρα μεταξύ 7 και 16 Δεκεμβρίου – και το ποσό θα δωρηθεί στο Brooklyn Museum ως υποστήριξη της πρόσβασης υποεξυπηρετούμενων νεαρών νεοϋορκέζων σε σπουδές τέχνης.
 
Νωρίτερα μέσα στο 2020, η Adidas εγκαινίασε το πρόγραμμα A-ZX με μία σειρά επιλεγμένων συνεργατών από όλον τον κόσμο. Κάθε συνεργάτης, χρησιμοποιώντας ως καμβά το φραντσάιζ ZX, κομίζει μια μοναδική προσέγγιση σε ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας αθλητικών υποδημάτων. Η συνεργασία με τη Meissen ήταν η υλοποίηση του A-ZX για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης