Επιχειρήσεις

Επ.Ανταγωνισμού: Επιστολή σε ΓΕΚ Τέρνα και Mytilineos για την Εγνατία Οδό


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλε επιστολή στους ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Mytilineos, ζητώντας να παράσχουν στοιχεία και περαιτέρω διευκρινήσεις, αναφορικά με τις προσφορές τους στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό. Η Επιτροπή, σημειώνει με έμφαση, ότι προέκυψε μεγάλη απόκλιση μεταξύ των προσφορών που υπέβαλαν οι δύο όμιλοι και ως τούτου θεωρεί αναγκαίο την παροχή πληροφοριών από τους δύο εμπλεκόμενους.

Ως γνωστόν, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis project, που και τελικά επιλέχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για την Εγνατία Οδό, προσέφερε 1,496 διs.ευρώ, ενώ η προσφορά της Mytilineos είναι κατά περίπου 50% μικρότερη.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει ενδελεχώς εδώ και ένα χρόνο την υπόθεση που αφορά τον διαγωνισμό για την Εγνατία, επικεντρώνοντας την έρευνά της στις εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες και στο πώς αυτές διαμόρφωσαν το ύψους του τιμήματος.
Η συνολική αξία της συμφωνίας παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού στο joint venture ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis, εκτιμάται στα 2.766.100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνει το εφάπαξ τίμημα, τις υποχρεωτικές επενδύσεις και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης