Αθλητικά

Conference League: Κατέρρευσε η ΑΕΚ στη Σλοβενία


Με ήττα ξεκίνησε η ΑΕΚ τους αγώνες της στο Conference League. Εχασε με 3-1 από την -θεωρητικά αδύναμη σλοβένικη Τσέλιε, αν και προηγήθηκε στο σκορ.

 Η "Ενωση" έπαιξε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο μόνο το πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια ήταν σκια του εαυτού της. Η "καθίζηση" ήταν ολοκληρωτική και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Αντι το γκολ να της δώσει δυναμη, η ΑΕΚ περιορίστηκε στη συνέχεια σε παθητικό ρόλο, ενώ η Τσέλιε ήταν πολύ επιθετική. Η υπεροχή της "μεταφράστηκε" σε τρία γκολ του Κοβάσεβιτς, που έγινε πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. 

Η “Ένωση” ευτύχησε να προηγηθεί στο 7΄: Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ελίασον μοίρασε στον Κουτέσα, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ. Η μπάλα κόντραρε στον Νιέτο και κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Τσέλιε έγινε πιεστική, κυριάρχησε και σπαταλούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Κοβάσεβιτς και Ιοσιφόφ άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Στρακόσα τους σταμάτησε με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Οι Σλοβένοι ισοφάρισαν στο 34′: Ο Λισακόβιτς έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Κοβάσεβιτς ο οποίος με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλιε πήρε προβάδισμα: Ο Ιοσίφοφ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Στρακόσα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Κοβάσεβιτς, που σκόραρε για το 2-1. '

Μετά το προβάδισμα που πήρε η Τσέλιε ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να παγώσουν τον ρυθμό και την ΑΕΚ να μην μπορεί να γίνει απειλητική.

Στο 72′ η ΑΕΚ σημεώσε γκολ με τον Πιερό, αλλά  ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Στο 80′ οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα τους σε 3-1. Ο Αβντίλι πάσαρε στον Κοβάσεβιτς, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ απείλησε με τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Λέμπαν τον σταμάτησε.

Τσέλιε: Λέμπαν, Νιέτο, Καρνίτσνικ, Μπέιγερ, Τουτίσκινας, Χρκα (74′ Ντάνιελ), Κβέσιτς (79′ Αβντίλι), Λισάκοβιτς (79′ Κότνικ), Στουρμ (84′ Βάνκας), Κοβάσεβιτς (84′ Πόπλατνικ), Ιοσίφοφ.

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πήλιος (79′ Πενράις), Γκρούγιτς (63′ Πιερό), Πινέδα, Μαρίν (57′ Κοϊτά), Κουτέσα (79′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (57′ Μάνταλος), Γιόβιτς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα