Διεθνή

Ιορδανία: Οι Άραβες θα υποστηρίξουν ό,τι αποφασίσουν οι Παλαιστίνιοι


Αξιωματούχος της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα  στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι Άραβες «θα υποστηρίξουν μόνο ό,τι συμφωνήσουν και αποφασίσουν οι Παλαιστίνιοι», αναφερόμενος στην δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είπε ότι  το Ισραήλ προτίθεται να παραδώσει εν ευθέτω χρόνω τη διακυβέρνηση της Γάζας σε αραβικές δυνάμεις.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως: «Η ασφάλεια της Γάζας πρέπει να αποκατασταθεί από νόμιμους παλαιστινιακούς θεσμούς. Οι Άραβες δεν θα συμφωνήσουν με τις πολιτικές του Νετανιάχου, ούτε θα καθαρίσουν το χάος που δημιούργησε».

Σε από συνέντευξη που παραχώρησε ο Νετανιάχου δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο διακυβέρνησης της Γάζας που έχει κατά νου, ούτε διευκρίνισε ποιες αραβικές χώρες θεωρεί πως θα μπορούσαν να εμπλακούν.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις