Μετά από πιέσεις και αιτήματα της γερμανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ εξαιρούν τον γερμανικό κλάδο της Rosneft από τις κυρώσεις που επέβαλαν στους ρωσικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς Rosneft και Lukoil.
Οπως έγινε γνωστό σήμερα, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στο Βερολίνο γραπτή διαβεβαίωση οτι δεν θίγουν τα συμφέροντα και τις δραστηριότητες των θυγατρικών της Rosneft που εδρεύουν στη γερμανική αγορά.
Όπως δήλωσε στο Reuters η υπουργός Οικονομίας Κατερίνα Ράιχε, η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε καθώς τα περιουσιακά στοιχεία δεν βρίσκονται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο .
Κατά την άποψη οικονομικών σχολιαστών, η εξαίρεση δεν δόθηκε για να προστατευτούν τα συμφέροντα των θυγατρικών της Rosneft, αλλά για να αποφευχθούν παρενέργειες και αρρυθμίες στη γερμανική αγορά πετρελαιοειδών.