Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι συνομιλίες στη Ντόχα, με Ισραηλινό πολιτικό αξιωματούχο να κατηγορεί τη Χαμάς για σαμποτάζ των διαπραγματεύσεων που αφορούν την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Κατάρ, δημιουργεί συνεχώς εμπόδια και αρνείται κάθε συμβιβασμό, συνοδεύοντας τη στάση της με ψυχολογικό πόλεμο που αποσκοπεί στην υπονόμευση της διαδικασίας», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Κατηγόρησε, επίσης, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για αδιαλλαξία, τονίζοντας ότι εμμένει σε θέσεις που μπλοκάρουν τη μεσολάβηση. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ έχει επιδείξει «βούληση και ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά της, η Χαμάς έχει αποδώσει το αδιέξοδο στις υπερβολικές απαιτήσεις του Ισραήλ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ισραηλινή κυβέρνηση για την καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας.