Σε χαμηλά τριών εβδομάδων κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, με τις διεθνείς αγορές να επηρεάζονται τόσο από τις οικονομικές εξελίξεις όσο και από τις γεωπολιτικές διεργασίες. Παρά τις απώλειες, η αισιοδοξία γύρω από μια πιθανή εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες λειτούργησε ως «ανάχωμα» σε εντονότερες πιέσεις.
Το Brent κατέγραψε πτώση 1,1%, κλείνοντας στα 68,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 1,3%, στα 65,16 δολάρια. Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιουλίου για το Brent και από τις 30 Ιουνίου για το WTI. Σε επίπεδο εβδομάδας, το Brent παρουσίασε συνολική υποχώρηση σχεδόν 1%, ενώ το WTI έχασε 3%.
Η προσοχή της αγοράς στρέφεται πλέον στις επικείμενες συνομιλίες ανάμεσα στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή στη Σκωτία. Πηγές από ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο, εξέλιξη που ενισχύει το θετικό κλίμα στις αγορές.
Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται έτοιμες να επιτρέψουν στην Chevron να επανεκκινήσει δραστηριότητες άντλησης πετρελαίου στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της ING, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας κατά περισσότερο από 200.000 βαρέλια την ημέρα, προσθέτοντας περαιτέρω προσφορά στην παγκόσμια αγορά.