Διεθνή

WSJ: Ελληνόκτητο τάνκερ πέρασε το Ορμούζ με αμερικανική συνοδεία


Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε εκ νέου να συνοδεύει εμπορικά πλοία προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν δέχονται ισχυρούς τριγμούς μετά τα σημερινά στρατιωτικά πλήγματα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, το πρώτο πλοίο που έλαβε προστασία και πέρασε από το σημείο ήταν ένα ελληνόκτητο τάνκερ που μεταφέρει δύο εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

Το πλοίο φέρεται να ήταν εγκλωβισμένο στον Περσικό Κόλπο από τις αρχές Μαρτίου και τώρα κατευθύνεται προς την Ινδία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συνοδεύσει περίπου δέκα πλοία, ανάμεσά τους δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα