Ελλάδα

Υπουργείο Εσωτερικών: 258 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια 258 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως τόνισε ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης στο συνέδριο «Οι λίμνες του Νέστου ως δίαυλος συνεργασίας», που συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου.

Ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι τα έργα αυτά να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, να τονώσουν τους δεσμούς με την ιστορία και την παράδοση, ενώ παράλληλα να αναβαθμίσουν την Περιφέρεια σε ελκυστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από το 2020 έως σήμερα μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του υπουργείου έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα των δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις