Επιχειρήσεις

Η METLEN η πρώτη ελληνική εταιρεία με πιστοποίηση για διαχείριση απάτης


Τη βεβαίωση συμμόρφωσης με το διεθνές πρότυπο ISO 37003 (Fraud Control Management Systems) έλαβε η METLEN από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TÜV NORD Ελλάδας, ενισχύοντας περαιτέρω το πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης και εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει.

Το ISO 37003, το οποίο τέθηκε σε διεθνή ισχύ τον Μάιο του 2025, παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία, εφαρμογή και συνεχή βελτίωση συστημάτων διαχείρισης κινδύνων απάτης. Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία διαθέτει δομημένο και συστηματικό μηχανισμό πρόληψης, έγκαιρου εντοπισμού και αποτελεσματικής αντιμετώπισης δόλιων ενεργειών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τη METLEN, πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμορφώνεται με το συγκεκριμένο πρότυπο, γεγονός που εντάσσεται στη στρατηγική της για υιοθέτηση σύγχρονων διεθνών πρακτικών κανονιστικής συμμόρφωσης και ενίσχυση της ανθεκτικότητας έναντι κινδύνων απάτης.

Ενσωμάτωση στη διακυβέρνηση και τις λειτουργίες

Ο Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας, Σ. Καραπιδάκης, σημείωσε ότι η απάτη συνιστά σημαντικό κίνδυνο για τους οργανισμούς και τις κοινότητες που εξυπηρετούν, επισημαίνοντας πως η πιστοποίηση ISO 37003 αντανακλά προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» και δέσμευση για ισχυρούς μηχανισμούς πρόληψης, ανίχνευσης και αντίδρασης.

Όπως ανέφερε, η διαχείριση του κινδύνου απάτης έχει ενσωματωθεί στη διακυβέρνηση, την εταιρική κουλτούρα και τις καθημερινές λειτουργίες.

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της TÜV NORD Ελλάδας, Β. Καζάζη, έκανε λόγο για συνέχεια σε μια σειρά πιστοποιήσεων ISO που έχει λάβει η METLEN, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία στέλνει σαφές μήνυμα ηγεσίας σε θέματα συμμόρφωσης.

Πλέγμα πιστοποιήσεων συμμόρφωσης

Με την απόκτηση του ISO 37003, η METLEN συμπληρώνει ένα ευρύτερο πλέγμα πιστοποιήσεων, καθώς διαθέτει ήδη:

  1. ISO 37001 (Συστήματα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας)
  2. ISO 37002 (Συστήματα Διαχείρισης Αναφορών – Whistleblowing)
  3. ISO 37008 (Εσωτερικές Έρευνες Οργανισμών)
  4. ISO 27701 (Συστήματα Διαχείρισης Πληροφοριών Προσωπικών Δεδομένων)

Κατά την απονομή της βεβαίωσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εθνική Αρχή Διαφάνειας, της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, του Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδας, του Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας και του ACFE Greece.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κανονιστική συμμόρφωση και η διαχείριση κινδύνων βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των μεγάλων επιχειρήσεων, υπό το βάρος αυστηρότερων εποπτικών πλαισίων και αυξημένων απαιτήσεων διαφάνειας.

Ετικέτες Metlen
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα