Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι έτοιμο να ανοίξει τις λαχταριστές του πόρτες και να υποδεχθεί τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας, που θέλουν να δοκιμάσουν νόστιμες λιχουδιές, αλλά και να μάθουν για την ιστορία της σοκολάτας. Το θεματικό πάρκο ήρθε στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη πορεία στη Θεσσαλονίκη και η καλλιτεχνική ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς στο εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 για τα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 7 Νοεμβρίου 2015. Η δημιουργική και καλλιτεχνική ομάδα της ΔΕΘ - Helexpo θα υποδεχθεί τους μανιακούς με την σοκολάτα και θα τους ξεναγήσει στις κατασκευές του παραμυθένιου Εργοστασίου, που απλώνονται σε περισσότερα από 3.500 τετραγωνικά μέτρα, έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.
Επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να περάσουν την πύλη του παραμυθένιου Εργοστασίου και να απολαύσουν τη μαγευτική περιήγηση ανάμεσα στον μεγαλύτερο καταρράχτη σοκολάτας στην Ευρώπη με 1.200 λίτρα σοκολατο-ροής, τα γιγαντιαία σοκολατάκια, αλλά και τα πελώρια σοκολατένια μπισκότα. Επίσης, μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους του κακάο, στη ζούγκλα του Αμαζονίου και στον πολιτισμό των Αζτέκων στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».
Στο Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας μπορεί κανείς να μάθεις τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και να δει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων, ενώ στον Ναό των Αζτέκων να ανακαλύψει τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.
Επιπλέον, στη Ζούγκλα του Αμαζονίου ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, ενώ στην ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου να ταξιδέψει, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη.
Στο Εργαστήρι Σοκολάτας, πέρα από τη συμμετοχή του στα διάφορα στάδια παραγωγής και συσκευασίας σοκολάτας, ο επισκέπτης μπορεί και να δοκιμάσει αγαπημένες λιχουδιές, με τον σεφ στο Εργαστήρι Μπισκότου να δημιουργεί «μαγικά» μπισκότα.
Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστασίου και με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, μαθαίνει κανείς τι πρέπει να προσέχει ως καταναλωτής και με τη «Μηχανή του Χρόνου», μέσα από έναν δαιδαλώδη Λαβύρινθο, ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.
Η ΙΟΝ παρέχει και φέτος την πρώτη ύλη για τις επιδείξεις ζαχαροπλαστικής και την γκαλερί και φυσικά δείγματα σοκολάτας στους μικρούς της φίλους, προσφέρει την τεχνογνωσία 85 χρόνων σε όλους τους επισκέπτες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γευτούν την αυθεντική σοκολάτα ΙΟΝ και να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία της ζωντανής δημιουργίας στα εργαστήρια σοκολάτας της ΙΟΝ εντός του «Εργοστασίου & Μουσείου Σοκολάτας».