Τράπεζες

Deal Εθνικής Τράπεζας με EVO Payments για τις συναλλαγές καρτών


Σε συμφωνία με τον αμερικανικό όμιλο συστημάτων πληρωμών EVO Payments, για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας (joint venture) που θα διαχειρίζεται τις συναλλαγές καρτών (POS), ήρθε η Εθνική Τράπεζα. Το deal προβλέπει ότι η ΕΤΕ θα έχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της κοινής εταιρείας, στην οποία θα μεταφερθεί ο τομέας συναλλαγών καρτών – POS.

Τα οφέλη για την ΕΤΕ από τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι πολλαπλά. Αρχικώς μεταφράζονται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, που πηγάζουν από τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από τη στρατηγική συμφωνία με την Εvo Payments. Επιπλέον η σύμπραξη μ’ ένα από τους κορυφαίους «παίκτες» στον τομέα της παροχής υπηρεσιών πληρωμών, προσδίδει άκρως θετικές προοπτικές και για μελλοντικά οφέλη.

Η Εθνική Τράπεζα ακολούθησε το παράδειγμα των Πειραιώς, Αlpha Bank, που κατά το πρόσφατο παρελθόν σύναψαν αντίστοιχες συμφωνίες, με στόχο να αξιοποιήσουν τον τομέα συναλλαγών καρτών.

Ειδικότερα η Αlpha Bank προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών στην Ελλάδα με την Νexi SpA, ενώ η Eurobank πούλησε τον τομέα POS στην Εuronet. H Εurobank έχει εκκινήσει τη διαδικασία για μια ανάλογη σύμπραξη, αναζητώντας στρατηγικούς επενδυτές.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΤΕ