Αθλητικά

Εχασε-αποκλείστηκε η Σάκκαρη


Αν και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 2-1 από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα (νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη) και δεν μπόρεσε να περάσει στις "8" του απλού γυναικών τένις των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νούμερο 19 στον κόσμο, πήρε το πρώτο σετ 7-5 με φοβερή ανατροπή. Εχασε όμως τα δύο επόμενα με 6-3 και 6-4, αποκλείστηκε από τη συνέχεια και εστιάζει πλέον στο μικτό διπλό με παρτενέρ τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το πρώτο σετ άρχισε άσχημα αλλά ολοκληρώθηκε ονειρεμένα για την Σάκκαρη. Βρέθηκε να χάνει με 0-3 και 1-4 από τη Σβιτολίνα, αλλά με ένα εντυπωσιακό 4-0 σερί στα γκέιμ πέρασε μπροστά. Η αντίπαλός της ισοφάρισε ξανά με μπρέικ (5-5), αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το τρίτο της μπρέικ στο πρώτο σετ και το κέρδισε με 7-5.

Στο δεύτερο σετ η Σβιτολίνα έκανε νωρίς το μπρέικ και έφτασε στην κατάκτησή του με 6-3, παρότι η Σάκκαρη έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο ένατο γκέιμ, αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει.

Στο τρίτο σετ η Ουκρανή έκανε επίσης γρήγορα το μπρέικ, η Ελληνίδα απάντησε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (3-3), αλλά εκνευρισμένη από τα διαδοχικά λάθη της επόπτριας έχασε τη συγκέντρωσή της και υπέστη νέο μπρέικ. Έφτασε αμέσως μετά σε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν το αξιοποίησε (3-5) και έχασε με 6-4.