Ασφαλιστική Αγορά

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση 4,3% στα κέρδη προ φόρων το 2021


Αύξηση εσόδων, κερδοφορίας και δείκτη φερεγγυότητας ανακοίνωσε ο όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη για το 2021.

Συγκεκριμένα, το 2021, ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη σημείωσε:

  • Αύξηση 4,3% στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 26,1 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ το 2020.
  • Αύξηση των συνολικών εσόδων του ομίλου κατά 3,7%, στα 245,6 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και συναφών εσόδων κατά 4,1%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 232,5 εκατ. ευρώ από 223,3 εκατ. ευρώ το 2020, με τον κλάδο Ζωής να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση με 8,2%. Οι Λοιποί Γενικοί Κλάδοι σημείωσαν αύξηση 5,9% και ο Κλάδος Αυτοκινήτων 0,6%.
  • Ισχυροποίηση του Δείκτη Φερεγγυότητας κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες σε 177,0% και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα 434,5 εκατ. ευρώ, έναντι 412,5 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2020.

Ο όμιλος, με βάση τα συνολικά ασφάλιστρα, εκτιμάται ότι κατέχει μερίδιο ασφαλιστικής αγοράς 5,5%. «Το 2021 ήταν ένας χρόνος ο οποίος σημάδεψε την πορεία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς. Από την μία είχαμε την εμφάνιση εξαγορών και συγχωνεύσεων μεγάλων Ασφαλιστικών Εταιριών, γεγονός που αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, και από την άλλη το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον με χαμηλά επιτόκια, πληθωριστικές πιέσεις, περιβαλλοντικές καταστροφές και την ενεργειακή κρίση που επηρέασε την ελληνική και την παγκόσμια οικονομία», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χρήστος Γεωργακόπουλος. «Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, τα παραπάνω δεν στάθηκαν εμπόδιο για τον όμιλο μας, καθώς η Ευρωπαϊκή Πίστη βρίσκεται πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους της με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές της, οι οποίες αποτελούν ισχυρά θεμέλια στην πορεία που χαράζουμε επί 44 συναπτά έτη, τηρώντας πάντα την φιλοσοφία της να «Πληρώνει αμέσως» ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που εισπράττουμε από τους ασφαλισμένους μας».

«Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από οικονομικής πλευράς το 2021, η χώρα πέτυχε μια ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020. Στον ίδιο αναπτυξιακό ρυθμό κινήθηκε και η παραγωγή ασφαλίστρων στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, πετυχαίνοντας αύξηση ύψους 7,7% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας περίπου τα 4,3 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Στέφανος Βερζοβίτης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα