Επιχειρήσεις

FIAT Chrysler - PSA: Νέος παγκόσμιος κολοσσός με αξία μόλις 6% της Tesla!


Σημείο των καιρών και ασφαλής ένδειξη των τάσεων και των προοπτικών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla  ήταν την Παρασκευή δεκαεξήμισυ φορές μεγαλύτερη από τη συνολική αξία των ομίλων αυτοκινητοβιομηχανιών FIAT Chrysler και PSA (Peugeot-Citroen), που συγχωνεύθηκαν, δημιουργώντας την εταιρεία Stellantis, έναν νέο παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο.

Οι τρείς συγχωνευθέντες όμιλοι είχαν αθροιστική κεφαλαιοποίηση (χρηματιστηριακή αξία) 47,6 δισ. δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της Tesla ήταν 783 δισ.!
 Αυτό σημαίνει ότι ότι οι 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τις 14 μάρκες και τις άπειρες θυγατρικές τους αξίζουν μόλις το 6% της αμερικανικής εταιρείας του Ελον Μασκ!

Από σήμερα στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και του Παρισιού τη θέση των μετοχών των FIAT Chrysler και PSA έχει πάρει η μετοχή της Stellantis, η οποία κινείται ανοδικά.

Επισημαίνεται ότι ο νέος παγκόσμιος κολοσσός περιλαμβάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες FIAT, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Peugeot, Citroen, Chrysler, Dodge, Jeep και πέντε μικρότερες που κατασκευάζουν φορτηγά και επαγγελματικής χρήσεως αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα