Ασφαλιστική Αγορά

Φλαμπουράρης: Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής


«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την, φερόμενη από δημοσιεύματα ως οριστική, απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να ξεπουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική στο fund CVC Capital, με πολύ χαμηλό αντίτιμο». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης με αφορμή πληροφορίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, βουλευτή Επικρατείας, υπεύθυνου για το χρηματοπιστωτικό τομέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Η ενημέρωση που ζητήσαμε με επιστολή μας στις 16/02/2021 από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί .

Λόγω της σοβαρότητας, αλλά και του επείγοντος του θέματος, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά, αλλά ταυτόχρονα και την, φερόμενη από δημοσιεύματα ως οριστική, απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να ξεπουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική στο  fund CVC Capital, με πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Με την παρέμβασή μας αυτή καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προχωρήσει την πώληση με αυτή τη διαδικασία, έχοντας αντίθετους τους εργαζόμενους, συνεργάτες και ασφαλισμένους και ζημιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου».