Επιχειρήσεις

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Στα €584 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2023


Τα οικονομικά μεγέθη στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, για το 2023, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στην Αθήνα.

Ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο, κ. Γ. Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι, με την υποστήριξη της Μετόχου της, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ήταν ο πάροχος που ήλθε πρώτος στις επιλογές των καταναλωτών το 2023.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε €584 εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη €32 εκατ.

Αξιοσημείωτο της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που επιδεικνύει η εταιρεία στους καταναλωτές είναι ότι 9 στους 10 πελάτες της δηλώνουν ότι θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την εταιρεία ως πάροχο υπηρεσιών ενέργειας. Γεγονός που συνηγορεί και τη σημαντική αύξηση της πελατειακή της βάσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, η οποία έχει τριπλασιαστεί από το 2017.

Ο κ. Μητρόπουλος παρέθεσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον διαχρονικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα του φυσικού αερίου ως αγαθό, με υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης που αγγίζουν το 50% για τους οικιακούς καταναλωτές και το 64% για τις επιχειρήσεις.

«Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις