Διεθνή

Γερμανία: Η προεδρία της Δημοκρατίας θα προταθεί απο τους συντηρητικούς στους Πράσινους


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Focus-Online», Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) προτίθενται να προσφέρουν στους Πράσινους (Die Gruenen) το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν με την προσφορά αυτή μπορεί να αποτραπεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

Ως πιθανή να προταθεί για το ανώτατο αξίωμα θεωρείται η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο επικαλείται «καλά πληροφορημένους κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα ήταν πρόθυμο να υποστηρίξει και αυτό την πολιτικό των Πράσινων προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης «Τζαμάικα».

Η λεγόμενη συμμαχία «Τζαμάικα» που θα αποτελείτο από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να γίνει ο Άρμιν Λάσετ καγκελάριος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022. Ο νυν Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, του οποίου η ιδιότητα ως μέλους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) έχει ανασταλεί προς το παρόν, προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη ενέργεια, δήλωσε πάντως στα τέλη Μαΐου ότι θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις