Ελλάδα

Γοργοπόταμος: Απόδοση τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην 81η επέτειο


Πάνω από 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ για τον γιορτασμό των 81 ετών από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ. Είναι ο δεύτερος εορτασμός καθώς την προηγούμενη Κυριακή διεξήχθη ο επίσημος με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών.

Σήμερα η εκδήλωση ξεκίνησε με αντάρτικα τραγούδια από διάφορες χορωδίες και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς, μεταξύ των οποίων από το Τομεακό Γραφείο Φθιώτιδας του ΚΚΕ και από την πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Τούλα Μητσέα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου που είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή εκδήλωση βρέθηκαν περισσότερα από 30 λεωφορεία που μετέφεραν όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον εορτασμό του Γοργοποτάμου, από όλα τα σημεία της χώρας. Εκατοντάδες από τους επισκέπτες, μετά το τέλος της εκδήλωσης στο Γοργοπόταμο, την ανάγνωση του ψηφίσματος, αλλά και την κατάθεση στεφάνων μαζί με το προσκλητήριο των νεκρών, κατευθύνθηκαν στη Λαμία για να αφήσουν λίγα λουλούδια στον έφιππο ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού της Λαμίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα