Διεθνή

Η Επιτροπή Εικαστικών Τεχνών της Σαουδικής Αραβίας εγκαινιάζει το Street Art Festival "Shift22"


Η Επιτροπή Εικαστικών Τεχνών της Σαουδικής Αραβίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το ετήσιο Street Art Festival Shift22, που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου 2022. Παρουσιάζοντας μια από τις νεότερες μορφές τέχνης στο Βασίλειο, το Shift22 θα παρουσιάσει μια σειρά από έργα τέχνης που έχουν ήδη δημιουργηθεί και έχουν επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να γιορτάσει την τέχνη του δρόμου που θα έχει απήχηση τόσο στο τοπικό όσο και στο παγκόσμιο κοινό.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Επιτροπής Εικαστικών Τεχνών, Ντίνα Αμίν, δήλωσε: «Το Shift22 είναι μέρος των προσπαθειών της Επιτροπής να γιορτάσει και να ενθαρρύνει τους τοπικούς και διεθνείς εικαστικούς καλλιτέχνες παρέχοντας πλατφόρμες για δημιουργική ανταλλαγή και διάλογο. Αυτό το φεστιβάλ είναι ένα παράδειγμα των πολλών συναρπαστικών ευκαιριών εικαστικών τεχνών που είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής».

Επιμελημένο από την Creative Philosophy, ένα καλλιτεχνικό πρακτορείο με έδρα τη Νέα Υόρκη, το φετινό φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στο θέμα της γεωμετρίας και των γεωμετρικών μοτίβων εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του Irqah Hospital's, την τοποθεσία του φετινού φεστιβάλ, και θα περιλαμβάνει έργα περισσότερων από 30 ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών όπως οι Huda Beydoun, REXCHOUK και Zeinab Al-Mahoozi, Crash, Trevor Andrew και Refik Anadol. Επιπλέον, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα σεμιναρίων, εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων και θα παρέχει μια πλατφόρμα για να βιώσει ο επισκέπτης πολλά άλλα στοιχεία της κουλτούρας του δρόμου, όπως μουσική, street fashion, breakdance, skateboard και street food.

Το Shift22 θα αγκαλιάζει τους τοίχους του νοσοκομειακού συγκροτήματος που θα χρησιμεύσει ως καμβάς για τοιχογραφίες, τα συντρίμμια που βρίσκονται στο έδαφος θα ανακυκλωθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις κινούμενες από δυναμικό φωτισμό που δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης. Οι προβολές τέχνης, εκτός από εγκαταστάσεις ήχου και βίντεο από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, θα μετατρέψουν το συγκρότημα σε ένα μοναδικό νυχτερινό μουσείο που εμπλέκει το κοινό σε μια εμπειρία πολυμέσων που θα μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο κτίριο του νοσοκομείου σε κόμβο δημιουργικότητας.

Ο τίτλος Shift22 είναι μια αντανάκλαση του πολιτιστικού μετασχηματισμού που λαμβάνει χώρα στο Βασίλειο, καθώς και της αλλαγής των αντιλήψεων, του παρελθόντος και του παρόντος, γύρω από την τέχνη του δρόμου καθώς αποκτά εξέχουσα θέση ως μορφή τέχνης στην κοινωνία. Επιπλέον, η αραβική λέξη "shift" μεταφράζεται σε "έχεις δει;" που χρησιμεύει ως πρόσκληση προς την κοινότητα να δει και να ζήσει το φεστιβάλ Shift22.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Τέχνη