Κοινωνική Ευθύνη

Η ΕΥΔΑΠ στηρίζει την ανάπτυξή της απαλλαγμένη από τα στερεότυπα φύλου


 Εταιρείες που προάγουν αξίες και ανθρώπους χωρίς φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις είναι αυτές που κοιτούν μπροστά από την εποχή τους και μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Χάρτη Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.  Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης.

Η πολιτική της ΕΥΔΑΠ στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις θεμελιώδεις Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των φύλων (2020-2025), με στόχο μια Ευρώπη με ισότητα μεταξύ των φύλων.  

Κόντρα στις στατιστικές που αναφέρουν ότι οι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας, έχουν μεν περιοριστεί, ωστόσο δεν έχουν εξαλειφθεί, η ΕΥΔΑΠ με πράξεις έρχεται να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τη δυνατότητα της γυναίκας να εξελιχθεί και να αναδειχθεί επαγγελματικά με τον ίδιο τρόπο που κυλά το νερό, δηλαδή ως αυτονόητη, απαραίτητη και απολύτως φυσική.

Ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται σε διοικητικές και θέσεις ευθύνης, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η μεγαλύτερη εταιρεία νερού της χώρας, υποστηρίζει μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις με ίσες ευκαιρίες για όλους. Συγκεκριμένα:

  • Το 80% των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών Δραστηριοτήτων στην ΕΥΔΑΠ είναι γυναίκες.
  • Το 58% των εργαζομένων στη Γενική Διεύθυνση Μεγάλων Έργων είναι γυναίκες.
  • Το 54% των θέσεων ευθύνης στην ΕΥΔΑΠ καλύπτονται από γυναίκες.
  • Το 50% των εργαζομένων σε επιστημονικές θέσεις είναι γυναίκες.

Απαλλαγμένη από τα στερεότυπα και τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, η ΕΥΔΑΠ  τιμά την 8η Μαρτίου, που από το 1977 θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών.  

Με αφορμή το συμβολισμό της 8ης Μαρτίου ως ημέρα ευαισθητοποίησης για τα εμπόδια και τις προκλήσεις προς την επίτευξη της ισότητας των φύλων, η ΕΥΔΑΠ δίνει το βήμα σε ανώτερα στελέχη του γυναικείου φύλου, να μιλήσουν για τις αξίες που διέπουν τον Οργανισμό, τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η δουλειά τους και τις δυνατότητες εξέλιξης που τους έχουν δοθεί κατά την διάρκεια της θητείας τους εκεί. 

Μεταφέροντας τις προσωπικές τους εμπειρίες οι: Κατερίνα Βλαστάρη, Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, Έφη Νεστορίδη, Γενική Διευθύντρια Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεωργία Στεφανάκου, Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων, Αντιγόνη Συνοδινού, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού, Μαριάννα Μαζαράκη, Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού και με υψηλές θέσεις στην ΕΥΔΑΠ, επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της εταιρείας είναι βασισμένη στις ικανότητες του ανθρώπου και όχι στο φύλο του, τονίζοντας ότι στην ΕΥΔΑΠ υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια

Σε μία αγορά εργασίας που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, είναι πολύ σημαντικό, οι σύγχρονες εταιρείες να σέβονται τις ανθρώπινες αξίες και να προωθούν πολιτικές που αφορούν τις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.  Για αυτές τις αξίες μιλούν οι γυναίκες εργαζόμενες στην ΕΥΔΑΠ και μεταφέροντας την εμπειρία τους, τονίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει για μια σύγχρονη εταιρεία να σέβεται το δικαίωμα στην εργασία, χωρίς διακρίσεις και πόσο υπερήφανες είναι που εργάζονται στην ΕΥΔΑΠ.   Κοινή τους επιθυμία είναι να αποτελέσει η ΕΥΔΑΠ «φωτεινό» παράδειγμα στον εργασιακό χώρο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις