Επιχειρήσεις

Η Fitch αναβάθμισε την Intralot


 

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο Intralot (ΑΜΚ, πλήρη εξαγορά και αναχρηματοδότηση θυγατρικής στις ΗΠΑ), ο οίκος Fitch  αναβάθμισε την πιστοληπτική του αξιολόγηση κατά μία βαθμίδα (από CCC σε «CCC+»).

Ο αμερικανικός οίκος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναχρηματοδότηση του χρέους της θυγατρικής στις ΗΠΑ με νέα τραπεζική χρηματοδότηση λήξης 2025. Οπως επισημαίνει, οι όροι αυτού του δανεισμού βελτιώνουν την πρόσβαση της Intralot στις ταμειακές ροές της θυγατρικής της και βελτιώνουν το χρηματοοικονομικό κόστος σε ενοποιημένο επίπεδο.

 Η διατήρηση της πρόσβασης στις ταμειακές ροές της Intralot παραμένει κρίσιμη προκειμένου να υποστηρίξει επαρκείς δείκτες εξυπηρέτησης του χρέους, επισημαίνει ο οίκος.

Στην ανάλυση που συνοδεύει την αναβάθμιση, η Fitch λαμβάνει επίσης υπόψη την απόκτηση του 100% της αμερικανικής θυγατρικής από τη μητρική ελληνική Intralot, η οποία μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια, προερχόμενα από την πρόσφατη ΑΜΚ.

Ως αρνητικό στοιχείο επισημαίνει τους κινδύνους σχετικά με την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν το 2024, καθώς η Intralot δεν θα δημιουργήσει επαρκείς ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) για να μπορέσει να τα αποπληρώσει πλήρως.

Ταυτόχρονα, η περιορισμένη κλίμακα των εργασιών της Intralot εκτός ΗΠΑ σε σύγκριση με το ύψος του χρέους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολίες αναχρηματοδότησης ή σε πιο επαχθείς όρους, αναφέρει η Fitch

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα