Επιχειρήσεις

Η WIND δημοσιεύει την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019–2020


Νέα στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενσωμάτωση Προτύπων του SASB

Η WIND συνεχίζει την παράδοση για διαφάνεια και λογοδοσία και δημοσιεύει την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα έτη 2019-2020, η οποία ενσωματώνει για πρώτη φορά τους δείκτες και τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων του SASB (για τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών).

H εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, εναρμονίζοντας το επιχειρηματικό πνεύμα με τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, καθώς  διατήρησε ισχυρά οικονομικά μεγέθη ενώ παράλληλα σημείωσε πρόοδο στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους για την πενταετία 2016 - 2020, οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τα ουσιώδη θέματα και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 

«Με όπλο τα στρατηγικά πλεονεκτήματά μας, την άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων μας και την αφοσίωσή μας στις αξίες μας, παραμείναμε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Ξεπερνώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, συνεχίσαμε να συνεισφέρουμε με επενδύσεις και καινοτόμες υπηρεσίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.» δηλώνει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής. 

Νέα στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ορόσημο για την επόμενη πενταετία αποτελεί η δέσμευσή της WIND για επίτευξη 25 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ως το 2025, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους Κοινωνικούς της Εταίρους και το Φυσικό Περιβάλλον. Οι 25 στόχοι που θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ενσωματώνονται πλήρως στη λειτουργία της Εταιρείας  και αποτελούν ένα φιλόδοξο ανθρωποκεντρικό και περιβαλλοντικό πλάνο δράσεων συνεπές με το προηγούμενο 5ετές πρόγραμμα (2016- 2020).

Πλαίσια αναφοράς για τη σύνταξη της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Έκθεση καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.Είναι η 13η, κατά σειρά ετήσια Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας -η πρώτη εκδόθηκε το 2008. Η παρούσα έκθεση έχει συνταχθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα του GRI και του SASB και καλύπτει όλα τα ουσιαστικά θέματα όπως έχουν αναγνωριστεί από την WIND Ελλάς και τα Ενδιαφερόμενα Μέρη της. Η διαδικασία ανεξάρτητης διασφάλισης έχει πραγματοποιηθεί με βάση το πρότυπο AA1000AS v3, ενώ παράλληλα υπήρξε έλεγχος της ακρίβειας των στοιχείων από το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρείας. Για τον καθορισμό του περιεχομένου έχουν ληφθεί υπόψη τα αποτελέσματα της ανάλυσης της Ουσιαστικότητας, οι Αρχές και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι όπως ορίζονται από το Πρότυπο Global Compact των Ηνωμένων Εθνών και την Agenda 2030 αντίστοιχα. Σημειώνεται επίσης ότι το 2020 η WIND πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο «Diamond» στην αξιολόγηση του Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR Index). 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες Wind