ΕΥΖην

Ιδιωτικό γκαράζ - βιτρίνα εμβληματικών Jaguar


Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών δύο εμβληματικών μοντέλων Jaguar κατέφυγε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau Fraai, για να τους σχεδιάσουν ένα γκαράζ, στο οποίο με ασφάλεια θα φυλάσσουν τα πολύτιμα «ποιήματα από μέταλλο», αλλά και να τα εκθέτουν με κομψό τρόπο.

Οι αρχιτέκτονες συνέλαβαν την ιδέα ενός ιδιωτικού χώρου έκθεσης στην αυλή της κύριας κατοικίας των ιδιοκτητών στο Άμστερνταμ.

Με σχήμα ενός διακριτού μαύρου αρχιτεκτονικού όγκου με αυτόματο ανελκυστήρα αυτοκινήτων, το γκαράζ είναι πλήρως ορατό από την κατοικία.

Οι δύο Τζάγκουαρ παρκάρουν στο γκαράζ σε δύο επίπεδα, το ένα πάνω από το άλλο με τη βοήθεια του αυτόματου ανελκυστήρα.

Ένα με ατσάλινο κούφωμα παράθυρο με υαλοπίνακα λειτουργεί ως κορνίζα πίνακα του αγαπημένου μοντέλου του πελάτη, λες και είναι έργο ζωγραφικής το οποίο απολαμβάνει κανείς από το σαλόνι του.

Ο σχεδιασμός του γκαράζ υπογραμμίζεται από μια σχάρα σχεδιασμένη κατά παραγγελία, με το λογότυπο της Jaguar, ευθεία αναφορά στα κλασικά μοντέλα από την ιστορία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από τον «εκθεσιακό χώρο»-γκαράζ το γραφείο Bureau Fraai σχεδίασε μια ταιριαστή μαύρη επέκταση της στέγης της κύριας κατοικίας, συνδέοντας τα διαφορετικά ύψη των στεγών των γειτονικών κτισμάτων.

Δύο ίδια παράθυρα με αυτό του γκαράζ περικλείουν τον χώρο διαβίωσης και εργασίας στον πάνω όροφο, δίνοντας μια όψη που παραπέμπει στον Αμερικανό ζωγράφο Έντουαρντ Χόπερ για τον εξωτερικό παρατηρητή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης