Με μικτά πρόσημα έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, παρά τις αυξημένες τιμές αργού και τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.
Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν διαφοροποιήσεις, ενώ η έλλειψη σημαντικής εξέλιξης στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή διατηρεί ψηλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ.
Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 97,9 μονάδες, από 98,4 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι προσδοκίες της αγοράς τον τοποθετούσαν στις 99,0 μονάδες. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση του δείκτη από τον Απρίλιο, εξέλιξη που αποτυπώνει την επιδείνωση του κλίματος στην οικονομία της Ευρωζώνης.
Την ίδια ώρα, στο 5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου τριών ετών.
Επίσης, νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το δημόσιο χρέος της Γαλλίας το δεύτερο τρίμηνο του 2026, καθώς ανήλθε στα 3.595,5 δισ. ευρώ, από 3.536,1 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee. Η αύξηση ανήλθε σε 59,6 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις τρεις μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η αγορά εργασίας διατηρεί την ισορροπία της, καθώς οι απολύσεις παρέμειναν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και οι προσλήψεις σημείωσαν οριακή άνοδο.
Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε περίπου στις 637.77 μονάδες, μειωμένος σχεδόν κατά 0.14%.
Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 6,325.25 μονάδες, με κέρδη 0.38%.
Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 10,632.21 μονάδες, πέφτοντας 0.49%.
Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 25,403.72 μονάδες, όντας σχεδόν αμετάβλητος.
Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 8,035.87 μονάδες, διολίσθησε 0.53%.
Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 51,775.5 μονάδες, όντας σχεδόν στα ίδια.
Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 19,514.81 μονάδες, χάνοντας 0.44%.