Cars Electric

Υβριδικό ένα στα δύο νέα ΙΧ - Αυξήθηκαν οι πωλήσεις


Ενα στα δύο αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα ήταν υβριδικό. Σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων στρέφονται πλέον οι προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών οι οποίοι την αντιμετωπίζουν ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Τα υβριδικά κάλυψαν το 48,4% των συνολικών πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, όπου ο μέσος όρος ήταν 35,1%.

Σε ετήσια βάση (Ιούνιος 2025/ Ιούνιος 2024) οι πωλήσεις υβριδικών αυξήθηκαν κατά 3,3% .

Ανοδική πορεία είχαν και  τα plug in υβριδικά, τα οποία πλέον έχουν αυτονομίες που μπορούν να καλύψουν άνετα τις καθημερινές ανάγκες ενός οδηγού αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Τα μοντέλα plug in έχουν κατασκευαστεί από τις εταιρείες για να είναι πιο “φιλικά” προς το περιβάλλον. 
Αυξήθηκαν επίσης κατά 5,9% οι πωλήσεις  ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες στο α' εξάμηνο του έτους σημείωσαν άνοδο 5,5%.

Για άλλον έναν μήνα ανοδική ήταν η τάση στην κατηγορία των αυτοκινήτων διπλού καυσίμου που εκπροσωπείται από την Renault και την Dacia. Το μερίδιο αγοράς  των οχημάτων διπλού καυσίμου ήταν 4,3% τον Ιούνιο και 2,9% επί των συνολικών πωλήσεων πρώτου εξαμήνου.

Το μερίδιο αγοράς των αμιγώς βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 4,9%.

 Μετά την νέα κάμψη των πωλήσεων τους, τα αμιγώς βενζινοκίνητα οχήματα κατείχαν το 32,1% της αγοράς   και τα πετρελαιοκίνητα μόλις το 2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα