Πολιτική

Ελλ. Λύση: Αόριστο σχέδιο επί χάρτου χωρίς αντίκρισμα από Γεραπετρίτη - Παπασταύρου


«Ο υπουργός Εξωτερικών διά της συνέντευξής του σε φιλικό μέσο, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης ότι ο "Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός Γεραπετρίτη - Παπασταύρου", δεν αποτελεί ούτε άσκηση ούτε οριοθέτηση της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας. Είναι απλώς ένα αόριστο "σχέδιο επί χάρτου" χωρίς αντίκρισμα» τονίζει, μέσω ανακοίνωσης, η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «αντιθέτως, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των Τούρκων, τόσο με την μειωμένη επήρεια, όσο -κυρίως- με την μη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σε ολόκληρη την επικράτεια. Το χειρότερο όλων; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς υποτάσσεται στην τουρκική επιθετικότητα, "εγκλωβίζοντας" τα νησιά του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου στα 6 ναυτικά μίλια, αλλά την "υπερθεματίζει", καθώς δεν τολμά να επεκτείνει τα ΕΧΥ ούτε στην Κρήτη, η οποία ουδέποτε απετέλεσε μέρος του παράνομου τουρκικού Casus Belli!». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «επιπλέον η χώρα μας έχει καταδικαστεί από την ΕΕ, καθώς άργησε χαρακτηριστικά να καταθέσει ΘΧΣ, ενώ και με το συγκεκριμένο "χαρακτηριστικής αοριστίας" σχέδιο είναι αμφίβολο εάν θα γλιτώσει τη νέα καταδίκη, σε λίγες ημέρες από σήμερα. Αναμένοντας τα αντίστοιχα ΦΕΚ για να δούμε την ακριβή αποτύπωση της χωροταξίας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν χαρακτήριζαν "μειοδοτική" την επιλεκτική επέκταση των Χωρικών Υδάτων, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση δημιουργεί "τετελεσμένα υπέρ της Τουρκίας"».

«Ξεκαθαρίζουμε δε ότι η άσκηση εθνικής κυριαρχίας δε γίνεται με "ασκήσεις επί χάρτου", αλλά με σαφείς ενέργειες, όπως η πόντιση του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Κάσο. Εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι θα κρύψει την διαφαινόμενη εθνική μειοδοσία της μη πόντισης του καλωδίου, με τέτοιες επικοινωνιακές τακτικές, λογαριάζει χωρίς την Ελληνική Λύση», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα