Νέο Επιχειρείν

Ελληνική startup διεκδικεί τον τίτλο του «πιο καινοτόμου αγροτικού επιχειρηματία της χρονιάς»


 Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Future Agro Challenge, το μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμού για startup που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα συμμετεχει η Ελλάδα. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου στις 16.00 στο Μεντεγίν της Κολομβίας, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress) 2016.

Πρόκειται για μία ελληνική πρωτοβουλία που διοργανώνεται διεθνώς από τον οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) με πάνω από 30 χώρες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας (GEN) τα πιο πρωτοποριακά startup που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «πιο καινοτόμου αγροτικού επιχειρηματία της χρονιάς» στον διεθνή τελικό του διαγωνισμού στην Κολομβία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρείες:

* Ava's Farm – Ελλάδα (https://fava.gr/) Μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου business-to-peer (B2P) που επικεντρώνεται σε παραγωγές των προϊόντων διατροφής μικρής κλίμακας.

* VACuCh – Χιλή (www.vacuch.cl) Ένα πρωτοποριακό θήλαστρο για το άρμεγμα των βοοειδών, που μετριάζει μαστίτιδα των ζώων και μειώνει την ποσότητα των βακτηρίων στο γάλα.

* COWLAR – Πακιστάν (www.cowlar.com) Ένα «έξυπνο» κολάρο για τις αγελάδες, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την υγεία της αγέλης, αλλά και να αυξήσουν της παραγωγή του γάλακτος.

* CropX - Ισραήλ (www.cropx.com) Η πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη λύση λογισμικού στον κόσμο που ενισχύει την απόδοση των καλλιεργειών και εξοικονομεί νερό, εφαρμόζοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα του νερού σε διάφορα μέρη της ίδιας έκτασης.

* Zhashyl Charba - Κιργιστάν (https://www.facebook.com/jashylcharba) Ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν εξ αποστάσεως την θερμοκρασία, την υγρασία και την ατμόσφαιρα του θερμοκήπιού τους.

* Evaptainers – Μαρόκο (www.e-tainers.com) Το πρώτο φορητό σύστημα ψύξης «μηδενικής ενέργειας» παγκοσμίως, ιδανικό περιοχές εκτός δικτύου ή χαμηλού εισοδήματος.

* KUCHARA – Περού (www.kuchara.com) Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που με το πάτημα ενός κουμπιού, οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν φρέσκα βιολογικά τρόφιμα, απευθείας από τον παραγωγό.

* ELEMENTAREE – Ρωσία (http://elementaree.ru/) Μια υπηρεσία που δημιουργεί εξατομικευμένα σχέδια υγιεινής διατροφής για κάθε πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του και στη συνέχεια παραδίδει όλα τα συστατικά που απαιτούνται για το σχέδιο διατροφής, ήδη πλυμένα και κομμένα.

* g-Harvesting – Σουδάν (https://prezi.com/cpi51wnq0fy3/acacia-senegal/) Μια μηχανή συγκομιδής που ειδικεύεται στην συγκομιδή της Αραβικής Μαστίχας, που προσφέρει στους παραγωγούς τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν και αυξήσουν την παραγωγή τους.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (GEC), στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του FAC, αποτελεί το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας (GEN) που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκπροσώπους του GEN, επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους ηγέτες στον τομέα της επιχειρηματικότητας από 160 χώρες του κόσμου. Η φετινή διοργάνωση πρόκειται να ασχοληθεί με θέματα όπως η αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων μέσα από την νεοφυή επιχειρηματικότητα, καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξης στον τομέα της επιχειρηματικότητας, νέες τάσεις στην αύξηση της διαθεσιμότητας των κεφαλαίων σε αρχικό στάδιο, νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.α.

«Όπως φαίνεται και από την θεματολογία του φετινού GEC, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έντονη και αυξανόμενη ανάγκη αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από την επιχειρηματικότητα», δηλώνει ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors - Game Changers και του Future Agro Challenge.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις