ΕΥΖην

Επανέρχεται το θρυλικό elBulli, ως εργαστήρι γαστρονομίας


Ο διάσημος chef Φεράν Αντριά το μετατρέπει σε κέντρο σπουδών και πειραματισμού

Με νέα μορφή επαναφέρει το θρυλικό elBulli ο Ισπανός chef Ferran Adria (Φεράν Αντριά). Ο καινοτόμος μάγειρας, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως και συχνά παρουσιάζεται ως ο εφευρέτης της μοριακής γαστρονομίας, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019 γαστρονομικό εργαστήριο εντός των τειχών του άλλοτε μυθικού του εστιατορίου, το οποίο έκλεισε το 2011.

Το σχέδιο "elBulli 1846" όπως ονομάζεται, "θα αρχίσει τη δραστηριότητά του μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου 2019. Είναι ήδη επτά χρόνια που κάνουμε πολλά πράγματα για να ετοιμαστούμε γι αυτή τη στιγμή, η οποία πλησιάζει σύντομα", εξήγησε ο 56χρονος σεφ στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης στο μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης.

Ο chef, που καταφεύγει στην επιστήμη για να εφευρίσκει νέες τεχνικές που μετατρέπουν παραδοσιακά φαγητά σε γαστρονομικές περιπέτειες, έκλεισε τον Ιούλιο του 2011 το elBulli -βραβευμένο πέντε φορές ως το καλύτερο παγκοσμίως από το περιοδικό Restaurant- με στόχο να το ξανανοίξει τρία χρόνια αργότερα ως κέντρο σπουδών και πειραματισμού για τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα.

Ωστόσο, οι εργασίες ανακαίνισης καθυστέρησαν λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, γιατί το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε έναν ορμίσκο της Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική Ισπανία, στο μέσο του προστατευόμενου φυσικού δρυμού του Κάβο ντε Κρέους.

Μετά την επανεξέταση του έργου και τη μείωση των διαστάσεών του, ο Αντριά εξασφάλισε την προηγούμενη εβδομάδα τις δημοτικές άδειες για τη συνέχιση των εργασιών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα