Το Champions League έμεινε μακρινό όνειρο για την Παναθηναϊκό, που δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της Ρέιντζερς στο ΟΑΚΑ και έμεινε στο 1-1, σκορ με το οποίο αποκλείστηκε, καθώς είχε χάσει 2-0 στον πρώτο αγώνα στη Γλασκώβη.
ΟΙ πράσινοι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League, συμμετέχοντας στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου εκτός απροόπτου θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική Σαχτάρ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Κυριάρχησε στο γήπεδο, δηιούργησε καλές ευικαρίες, αλλά δεν εύρισκε δίχτυα.
Μετά το 30' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και να κρατήσουντους "πράσινους" μακριά από την περιοχή τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε την ορμή του, πίεσε την Ρέιντζερς και στο 55' κατάφερε να ανοίξει το σκορ: Ο Μπακασέτας βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Τζούρισιτς στην πλάτη της άμυνας και ο Σέρβος εξτρέμ με κεφαλιά νίκησε την Μπάτλαντ για το 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα, σε μία στιγμή αδράνειας, ο Γκασαμά μετά από διπλή ευκαιρία στο 60', έπιασε το τέλειο σουτ και ισοφάρισε για τους Σκωτσέζους, κόβοντας τα πόδια των παικτών του Βιτόρια.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνέλθει ψυχολογικά, ο Ιωαννίδης στο 70' στο τσακ δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα και στο 71' ο Τουμπά με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι αλλαγές δεν βοήθησαν το Τριφύλλι και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στους Ρέιντζερς το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.