Η έξοδος της χώρας στις αγορές θα αποτελέσει την επικοινωνιακή «σημαία» της κυβέρνησης, που θα επιδιώξει να «οικοδομήσει» το νέο success story, κάτι που διαφάνηκε και στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Alpha, επιχείρησε να καταδείξει ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αποτελεί τον «σηματοδότη» των εξελίξεων που θα φέρουν την Ελλάδα εκτός μνημονίων, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.
Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης που έχει ως «αιχμή του δόρατος» την έξοδο στις αγορές, θα αποτελέσει και το σημείο αναφοράς στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στον «πυρήνα» των δράσεων και στο κυβερνητικό σχέδιο για το επόμενο χρονικό διάστημα, που έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018.
Έμφαση θα δίνεται στην ανάπτυξη και την υιοθέτηση κοινωνικών μέτρων που θα «ανακουφίσουν» κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα