Tη στρατηγική του ομίλου Optima για συνεχή ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές επιβεβαίωσε η παρουσία του στην Anuga 2025 με αιχμή τα ισχυρά ελληνικά brands ΗΠΕΙΡΟΣ και MedOlio, που συνδυάζουν παράδοση, ποιότητα και καινοτομία. Με σταθερή επένδυση στην εξωστρέφεια, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει το αποτύπωμα των ελληνικών προϊόντων στο παγκόσμιο τραπέζι.
Η Anuga είναι η μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών και πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση, που συγκέντρωσε περισσότερους από 8.000 εκθέτες από 110 χώρες και πάνω από 145.000 επισκέπτες, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες τάσεις στη βιομηχανία τροφίμων.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το περίπτερο του Ομίλου OPTIMA, με κεντρικά brands την ΗΠΕΙΡΟΣ και τη MedOlio, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του κλάδου και αποτέλεσε κόμβο επιχειρηματικών επαφών και γευστικών εμπειριών.
Η ομάδα εξαγωγών του Ομίλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει υφιστάμενους και νέους συνεργάτες από αγορές υψηλής δυναμικής, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Τουρκία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ιταλία.
Στόχος της συμμετοχής ήταν η διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας των δύο brands, η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ομίλου και η εδραίωση στρατηγικών συνεργασιών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Η ελληνική γεύση στο επίκεντρο
Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εμβληματικά προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ, όπως την πολυβραβευμένη ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ και το Ταλαγάνι, το κορυφαίο ελληνικό τυρί σχάρας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε μια πλούσια γκάμα προϊόντων της MedOlio, που περιλάμβανε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ΠΟΠ Καλαμάτας, βιολογικά προϊόντα και ελιές Καλαμάτας και Χαλκιδικής — απλές ή γεμιστές με αμύγδαλο, σκόρδο ή πιπεριά.
Η γευστική εμπειρία, συνδυασμένη με την έμφαση στην ποιότητα και την αυθεντικότητα, ενίσχυσε την εικόνα του Ομίλου ως πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στη διεθνή αγορά.
Ο Κωνσταντίνος Παντόπουλος, Exports Director του Ομίλου OPTIMA, δήλωσε σχετικά:
«Η συμμετοχή μας στην Anuga 2025 ανέδειξε για ακόμη μία φορά την ποιοτική και γευστική υπεροχή της ελληνικής γαστρονομίας. Στόχος μας είναι όχι μόνο να ενισχύουμε την εξωστρέφεια του Ομίλου, ανοίγοντας δρόμους και για νέες αγορές, αλλά και να αποτελούμε άξιους πρεσβευτές της ελληνικής παράδοσης και των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων στο εξωτερικό».