Νεότερες πληροφορίες για την επίθεση με πυροβολισμούς σε club στην Κωνσταντία της Γερμανίας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς -συμπεριλαμβανομένου του δράστη- και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.
Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, ο δράστης, ένας άνδρας ηλικίας 34 ετών, σκότωσε αρχικά έναν θαμώνα της ντισκοτέκ και τραυμάτισε άλλους τρεις, ανοίγοντας πυρ μέσα στο κτίριο, γύρω στις 5.30 το πρωί σήμερα (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς έξω από το κέντρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και ο ίδιος.
Ο 34χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό προτού να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και ο ίδιος από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Ο ένοπλος πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ η ζωή του αστυνομικού δεν διατρέχει κίνδυνο.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι στην πόλη έχουν αναπτυχθεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο ένοπλος έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς.
Την Παρασκευή, ένας άνδρας που είχε αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους έξι σε επίθεση με μαχαίρι σε σουπερμάρκετ στο Αμβούργο.